lördag 14 augusti 2010

Biskotti mums och andra trevligheter

Finns det något godare än hemgjorda biscotti eller italienska mandelskorpor? Antagligen inte. Jag är extremt sugen på det iaf. Så jag tittade runt på nätet och hittade det här receptet på www.recept.nu verkar helt klart värt att prova tycker jag. Dessutom är det väldigt dekorativt att ha dem i en genomskinlig kakburk i köket. Både snyggt och mumma med andra ord! nytta och nöje i ett kan det bli bättre?

Biscotti:

Ingredienser
80 skorpor:
3 st medelstora ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
0.5 tsk bittermandelessens (kan uteslutas)
1 dl olivolja
300 g vetemjöl (knappt 6 dl)
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
1.5 dl vetemjöl
1 st ägg till brödglans
1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans

Gör så här

1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal, bittermandelessens, olja och sist vetemjöl som först blandats med bakpulver.

3. Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna och lite extra mjöl (om det behövs).

4. Dela degen i 3-­4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.

5. Grädda skorporna mitt i ugnen i 25­-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.

6. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40­-60 minuter. Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.

Sen är det bara att mummsa på!


Här kommer en bild på ankorna som bor i parken utanför oss. Fint att en del av dem är vita tycker jag! Detta leder oss in på det jag och sambon ska göra nu...



...Nämligen ta en promenad i det fina vädret. Det gäller att ta vara på det innan det blir höst och kallt. Fast det kan ju vara mysigt på sitt sätt de också. Tänk er en filt, bra bok och en stor kopp varm choklad. Helst från en sån där cholkadpinne som man doppar i den varma mjölken...mmmm

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vill Du vara så snäll och svara på "Dagens jävla fråga" och få 2 stycken biobiljetter av oss.

    http://fuckingjb.blogspot.com/2010/08/dagens-javla-fraga-158.html

    Tack på förhand

    Mvh

    Jocke & Linda

    SvaraRadera